Fatal Assistance

Do, 04.11.2021, 19–20:30 Uhr

Wir heissen Sie bei unseren Anlässen herzlich willkommen. Der Besuch der Ausstellungen sowie die Teilnahme an Führungen und Veranstaltungen setzt bis auf weiteres ein gültiges Covid-Zertifikat voraus. Die Zertifikatspflicht gilt für Besuchende ab 16 Jahren. Wir bitten Sie, sich 30 Minuten vor Veranstaltungsbeginn einzufinden. Falls Veranstaltungen nicht vor Ort stattfinden können, führen wir diese nach Möglichkeit virtuell durch und informieren Sie rechtzeitig über unsere Website www.musethno.uzh.ch und den elektronischen Newsletter.

Filmreihe Donnerstagskino: Ethnologische Themen der Zeit

Film by Raoul Peck, Haiti/France/USA/Belgium, 2013, 99'; Languages: English, French, Creole, German; English and German subtitles.

Fatal Assistance

In this fast-moving documentary, Haitian-born filmmaker Raoul Peck takes the viewer inside the colossal and contradictory rebuilding efforts in post-earthquake Haiti. Through interviews with a variety of people, everyday street visuals, informative graphics and archival material, the film questions the actions of the international aid-community and accuses them of having a more devastating than constructive impact. It reveals the extent of the general failure behind the innumerable humanitarian pledges and celebrity promises and calls for a reconsideration of development work in Haiti.

Pelikanstrasse 40

Tram 2/9, Bus 66: Sihlstrasse
Tram 6/7/8/11/13: Paradeplatz
Tram 8 / S4/S10: Bahnhof Selnau

Do, 04.11.2021, 19–20:30 Uhr

Dekkan

Dies & das

Parcours Fake oder Real?

Kulturama Museum des Menschen
  • Dies & das

Museumslinie 21

Tram-Museum Zürich
  • Patumbah liegt auf Sumatra.

Heimatschutzzentrum in der Villa Patumbah