From Honey to Ashes

Do, 10.06.2021, 19–20:30 Uhr

Wir heissen Sie bei unseren Anlässen herzlich willkommen. Aufgrund der aktuellen Situation ist die Teilnehmerzahl bei allen Führungen und Veranstaltungen begrenzt. Wir bitten Sie daher um eine vorgängige Anmeldung (unter Angabe der E-Mail-Adresse).

Diese Veranstaltung findet vor Ort statt und zusätzlich auf Zoom. Geben Sie bitte bei der Anmeldung per E-Mail oder Telefon (044 634 90 11, jeweils Di-So) an, ob Sie vor Ort oder virtuell teilnehmen möchten, so dass wir Ihnen einen Platz im Saal reservieren oder den Zoom-Link senden können.

Film screening by Prof. Dr. Lucas Bessire, Associate Professor of Anthropology, University of Oklahoma.

In March 2004, one of the world's last voluntarily isolated groups of hunter-gatherers walked out of the forest in northern Paraguay, fleeing ranchers' bulldozers. They formed a new village with their more settled relatives, where they confronted the complexities of learning how to become "Ayoreo Indians" and more critically, how to survive in a rapidly changing world. This experimental student documentary from 2006 provides an intimate portrait of the aftermath of this unsettling event and reflects on its wider implications for politics and people today.

From Honey to Ashes, 47'. Widescreen. Watertown, MA: Documentary Educational Resources, 2008. Language: Spanish/Ayoreo; English subtitles.

Pelikanstrasse 40

Tram 2/9, Bus 66: Sihlstrasse